Kalorier i Plommer

PlommerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt450.60.211.7
i 10 gram produkt4.50.101.2
i 25 gram produkt11.30.20.12.9
i 50 gram produkt22.50.30.15.9
i 250 gram produkt112.51.50.529.3
i 1 kilo produkt45062117
Plommer er en sunn og delikat frukt som har blitt veldig populær i Norge. Den er rik på fiber, vitaminer og mineraler, og har en utrolig søt og saftig smak. Plommen er en frukt som finnes i mange varianter og er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger og størrelser.

Dette sunne og næringsrike produktet er en flott kilde til viktige næringsstoffer. Plommen er spesielt rik på vitamin A og C, som begge spiller en viktig rolle for å styrke immunforsvaret. Den har også et høyt innhold av antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikaler.

Plommen er også en god kilde til karbohydrater og fiber, som gir deg energi og hjelper til med fordøyelsen. Den inneholder også en god mengde proteiner, som bidrar til å bygge og reparere muskelvev. I tillegg er plommen en utmerket kilde til jern, som er viktig for å transportere oksygen i kroppen.

En av de beste tingene med plommer er at de er veldig allsidige. De kan spises som mellommåltider, brukes i desserter, eller til og med legges til salater for en ekstra søt smak. Det er også mange oppskrifter som bruker plommer som hovedingrediens, for eksempel syltetøy og sauser.

Så hvis du leter etter en sunn, næringsrik og deilig frukt, trenger du ikke se lengre enn plommer. De er perfekte for å holde deg sunn og frisk, samtidig som de gir deg en fantastisk smaksopplevelse.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået