Kalorier i Olivenolje

OlivenoljeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt882099.60.2
i 10 gram produkt88.20100
i 25 gram produkt220.5024.90.1
i 50 gram produkt441049.80.1
i 250 gram produkt220502490.5
i 1 kilo produkt882009962
Olivenolje er en type olje som er laget av oliven, og som er spesielt populær i det middelhavske kjøkkenet. Det er kjent for å ha en rik og fruktig smak, og det brukes ofte som et sunt alternativ til andre typer matoljer i mange forskjellige retter.

Olivenolje er kjent for å være en kilde til "helsefett" som kan bidra til å holde kroppen i god form og beskytte mot visse typer sykdommer. Det er også rik på antioksidanter som kan hjelpe til med å forhindre skader på cellene i kroppen, og som kan gi en generell helsefordel.

I tillegg til å være smakfull og sunn, er olivenolje også veldig allsidig. Det kan brukes til å steke mat, som en dressing til salater eller andre retter, og til og med som en ingrediens i hjemmelaget såpe eller skjønnhetsprodukter.

Når det gjelder næringsinnhold, inneholder olivenolje relativt høye mengder av fett, men det er hovedsakelig høyt i sunne umettede fettsyrer og er lavt i mettet fett. En spiseskje olivenolje inneholder vanligvis omtrent 120 kalorier, og det har ikke noe nivå av protein eller karbohydrater.

Kort sagt er olivenolje en viktig ingrediens i mange forskjellige matretter, og det har også en rekke helsefordeler. Enten du bruker den til å steke mat eller som en ingrediens i dressing eller andre oppskrifter, kan olivenolje være en sunn og deilig måte å lage mat på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået