Kalorier i Paprika, Rød

Paprika, rødKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt361.30.56.4
i 10 gram produkt3.60.10.10.6
i 25 gram produkt90.30.11.6
i 50 gram produkt180.70.33.2
i 250 gram produkt903.31.316
i 1 kilo produkt36013564
Paprika, rød - en smakfull og sunn ingrediens til matlaging og snacks

Rød paprika er en frukt som ofte brukes i matlaging for å tilføre ekstra smak, farge og sunne næringsstoffer. Denne paprikaen har en rik og søt smak som passer perfekt til salater, gryteretter, sauser og sandwicher.

En av de største fordelene med å legge til rød paprika til kostholdet er dens høye innhold av antioksidanter, spesielt vitamin C og A. Disse stoffene bidrar til å beskytte kroppen mot celleskader og tidlig aldring. Paprika er også rik på fiber, noe som kan bidra til å regulere fordøyelsen og opprettholde sunn tarmfunksjon.

Denne frukten har også et lavt kaloriinnhold, med bare 36 kalorier per 100 gram. Det gjør det til en god ingrediens for de som ønsker å spise sunt, men fortsatt nyte smakfulle retter.

I tillegg til næringsverdien er rød paprika også en veldig allsidig ingrediens. Den kan skives opp og spises rå alene som en sunn snacks, eller den kan grilles, stekes eller bakes for å gi ekstra smak til mange forskjellige retter.

Samlet sett er rød paprika en sunn og smakfull ingrediens som er enkel å legge til i kostholdet. Uansett om du lager en salat eller en gryterett, kan denne frukten gi et godt smaksløft og samtidig gi kroppen verdifulle næringsstoffer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået