Kalorier i Steinbit

SteinbitKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9718.62.50.1
i 10 gram produkt9.71.90.30
i 25 gram produkt24.34.70.60
i 50 gram produkt48.59.31.30.1
i 250 gram produkt242.546.56.30.3
i 1 kilo produkt970186251
Steinbit er en vanlig fisk i Norge og en populær ingrediens i mange retter. Fisken har en mild smak og hvitt kjøtt. Den er rik på protein og har et lavt fettinnhold, noe som gjør den til et sunt og næringsrikt valg. Steinbit kan tilberedes på mange forskjellige måter, for eksempel stekt, grillet eller bakt i ovnen. Den passer godt sammen med grønnsaker og ris. Med sin delikate smak og mange helsefordeler er steinbit en god ingrediens i enhver sunn og velsmakende matrett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået