Kalorier i Rød Pepper

Rød pepperKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt301.50.66.8
i 10 gram produkt30.20.10.7
i 25 gram produkt7.50.40.21.7
i 50 gram produkt150.80.33.4
i 250 gram produkt753.81.517
i 1 kilo produkt30015668
Rød pepper er en velsmakende og sunn grønnsak som er en favoritt blant mange. Det er en type paprika som er rød i fargen og har en søt smak. Denne grønnsaken er rik på vitamin C som bidrar til å styrke immunforsvaret og forbedre hudens helse. Den er også rik på fiber som bidrar til å opprettholde en sunn fordøyelse og redusere risikoen for å utvikle hjertesykdommer og diabetes.
Rød pepper kan spises rå eller tilberedt og er en allsidig ingrediens som kan brukes i salater, wokretter og sauser. Den gir rettene en søt og mild smak samtidig som den gir en god dose av næringsstoffer. En halv kopp rød pepper inneholder kun 15 kalorier og er derfor et godt alternativ for de som ønsker å opprettholde kroppsvekten. Rød pepper er også en god kilde til vitamin A, som er viktig for syn, vekst og utvikling. Overall, er rød pepper en sunn og smakfull grønnsak som passer perfekt i en balansert og næringsrik kosthold..
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået