Kalorier i Rum

RumKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt241000
i 10 gram produkt24.1000
i 25 gram produkt60.3000
i 50 gram produkt120.5000
i 250 gram produkt602.5000
i 1 kilo produkt2410000
Rum er en alkoholholdig drikk som er vanligvis laget ved å gjære og destillere sukker. Den har en sterk og karakteristisk smak og aroma, som varierer avhengig av produksjonsprosessen og alder. Rum har en høy kaloriinnhold, med 241 kalorier per porsjon, men inneholder ingen protein, fett eller karbohydrater. Det antas at alkoholen i rom kan øke energinivået midlertidig, men overdreven forbruk kan føre til negative helseeffekter. Rom er en populær ingrediens i drinker og cocktailer, og kan også brukes i matlaging og baking for å tilføre rik smak og dybde til retter. I tillegg har det vært knyttet til kulturelle og historiske feiringer, og er ofte forbundet med avslapning og nytelse.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået