Kalorier i Salami

SalamiKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt56821.653.71.4
i 10 gram produkt56.82.25.40.1
i 25 gram produkt1425.413.40.4
i 50 gram produkt28410.826.90.7
i 250 gram produkt142054134.33.5
i 1 kilo produkt568021653714
Salami er en klassisk kjøttvare som er kjent og kjær over hele verden. Dette er en type spekemat som lages av en blanding av svine- og storfekjøtt. Det spesielle med salami er at den er krydret med en blanding av ulike urter og krydder, som gir kjøttet en helt unik smak. Salami kan spises både kald og varm, og er en populær ingrediens i mange matretter, som pizza, sandwich og salater.

Salami har en høy næringsverdi og er en god kilde til både protein og fett. Samtidig er den relativt lav på karbohydrater, som gjør at den passer godt inn i mange ulike kosthold. En porsjon salami gir rundt 568 kalorier, og inneholder 21,6 gram protein og 53,7 gram fett. Dette gjør salami til en mettende og næringsrik ingrediens som passer godt inn i en balansert diett.

Salami er også kjent for sin holdbarhet, og er derfor ofte brukt som en praktisk matvare på lengre turer eller i matpakken. Men dette betyr ikke at salami bare er et «nødløsning»-alternativ – tvert imot. Salami er en matvare som har blitt elsket av mennesker i flere hundre år, og det er ikke uten grunn. Den har en unik smak og tekstur som passer godt inn i mange ulike retter, og som vil glede ganen til både unge og gamle.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået