Kalorier i Champagne

ChampagneKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt760.301.4
i 10 gram produkt7.6000.1
i 25 gram produkt190.100.4
i 50 gram produkt380.200.7
i 250 gram produkt1900.803.5
i 1 kilo produkt7603014
Champagne er en sprudlende vin som har blitt produsert i Champagne-regionen i Frankrike siden 1700-tallet. Den er kjent for sin komplekse aroma og smak, samt sitt høye prisnivå. Champagne er vanligvis laget av en blanding av tre druetyper: Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier.

Denne champagne som er nevnt har et relativt lavt kaloriinnhold og inneholder lite fett. Den er derimot rik på karbohydrater, noe som kan skyldes bruken av sukker i fermenteringsprosessen. Til tross for dette er champagne ikke sett på som en egnet kilde for næringsstoffer, og bør heller nytes som en luksuriøs drikkevare til spesielle anledninger.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået