Kalorier i Spinat

SpinatKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt162.60.43
i 10 gram produkt1.60.300.3
i 25 gram produkt40.70.10.8
i 50 gram produkt81.30.21.5
i 250 gram produkt406.517.5
i 1 kilo produkt16026430
Spinat er en bladgrønnsak som vokser fra jorden og er rik på næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Den har blitt dyrket for mat siden romertiden og er nå tilgjengelig over hele verden. Spinat er kjent for å være en av de sunneste grønnsakene på grunn av dens høye innhold av vitamin A, C og K, jern og kalsium. Den er også en god kilde til protein og fiber og kan hjelpe til med å opprettholde sunn hud, hår og negler. Spinat er også kjent for å fremme en sunn pH-balanse i kroppen, noe som kan bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer som kreft og hjertesykdom. Spinat kan spises rå eller tilberedt, og kan brukes i alt fra salater til sauser og smoothies. På grunn av dens ernæringsmessige fordeler og allsidighet, er spinat en favoritt blant mange som ønsker å opprettholde en sunn livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået