Kalorier i Agurk, Slange

Agurk, slangeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt100.70.11.5
i 10 gram produkt10.100.2
i 25 gram produkt2.50.200.4
i 50 gram produkt50.40.10.8
i 250 gram produkt251.80.33.8
i 1 kilo produkt1007115
Agurk, slange, også kjent som agurk på norsk, er en grønnsak som er rik på variasjon og smak. Denne slanke grønnsaken regnes som en av de sunneste grønnsakene tilgjengelig for forbrukere. Agurk er god kilde til vitamin K, C og fiber. Den har også et høyt vanninnhold, noe som gjør at den er et utmerket mattillegg for en sunn diett. Agurk brukes ofte som et tilbehør i salater, sandwicher og supper. Den er også et populært alternativ til poteter som en lett tilberedet tilbehør til et hovedmåltid. Agurk er også en god kilde til mineraler som kalium og magnesium, som er avgjørende for å bevare sunn hjertefunksjon og bein helse. Hvis du ønsker å føle deg sunn og frisk, kan agurk være en utmerket grønnsak å inkludere i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået