Kalorier i Hvit Ris

Hvit risKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3446.70.778.9
i 10 gram produkt34.40.70.17.9
i 25 gram produkt861.70.219.7
i 50 gram produkt1723.40.439.5
i 250 gram produkt86016.81.8197.3
i 1 kilo produkt3440677789
Ris, også kjent som hvit ris eller polert ris, er en av verdens mest populære kornsorter som er rik på karbohydrater, vitamin B og mineraler. Dette er en grunnleggende matvare som brukes i ulike retter, fra sushi til risotto. Hvitt ris er preget av sin enkle smak og konsistens, og kan spises som en side til ulike typer kjøtt og grønnsaker. Det er også en god kilde til energi, takket være sin høye karbohydratinnhold. For de som er på jakt etter sunnere alternativer, kan det være lurt å vurdere brune ris eller villris, da disse inneholder mer fiber og næringsstoffer. Men for de som ønsker rask og enkel matlaging, er hvitt ris en klassisk og velsmakende valg.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået