Kalorier i Andebryst

AndebrystKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt11919.94.30
i 10 gram produkt11.920.40
i 25 gram produkt29.851.10
i 50 gram produkt59.5102.20
i 250 gram produkt297.549.810.80
i 1 kilo produkt1190199430
Andebryst er et populært norsk kjøttprodukt som er tilberedt av svineribbe. Det er preget av sin delikate smak og saftighet. Andebryst kan serveres både varmt og kaldt, avhengig av personlige preferanser. Det er en rik kilde til protein og inneholder lite fett og karbohydrater, noe som gjør det ideelt for de som ønsker å følge en sunn og balansert diett. Andebryst er også svært allsidig og kan brukes i en rekke retter. Det kan prøves å tilsette det i salater, pasta, risretter eller som en del av en tallerken med tapas. Med sin fantastiske smak og ernæringsmessige fordeler er andebryst et utmerket valg for alle som ønsker å oppleve det beste av norsk matkultur.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået