Kalorier i Mynte

MynteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt453.40.88.5
i 10 gram produkt4.50.30.10.9
i 25 gram produkt11.30.90.22.1
i 50 gram produkt22.51.70.44.3
i 250 gram produkt112.58.5221.3
i 1 kilo produkt45034885
Mynte er en aromatisk urt som ofte brukes som smakstilsetning i både mat og drikke. Den har en karakteristisk myntesmak og er en populær ingrediens i både salater, dressinger og sauser. I tillegg til å gi en frisk smak, har mynte også flere helsefordeler. Den inneholder nemlig en rekke antioksidanter og har blant annet en beroligende effekt på fordøyelsessystemet. Mynte kan brukes både fersk og tørket, og er enkel å dyrke selv i hagen eller på balkongen. Med sin delikate smak og mange bruksområder er mynte en uvurderlig ingrediens i ethvert kjøkken.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået