Kalorier i Anis

AnisKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt33217.716.351
i 10 gram produkt33.21.81.65.1
i 25 gram produkt834.44.112.8
i 50 gram produkt1668.98.225.5
i 250 gram produkt83044.340.8127.5
i 1 kilo produkt3320177163510
Anis er en aromatisk plante med en karakteristisk smak og duft. Den er kjent for sine medisinske egenskaper og brukes ofte i alternativ behandling for fordøyelsesproblemer og hoste. Anis kan spises fersk eller tørket og brukes ofte som krydder i matlaging, spesielt i søte desserter og bakverk. Anis er også en vanlig ingrediens i likører og akevitter, og er kjent for sin beroligende effekt på magen. En teskje tørket anisfrø inneholder rundt 7 kalorier og er en god kilde til fiber, protein og karbohydrater. Anis er rik på essensielle oljer, som gir planten sin karakteristiske smak og duft, og er også kjent for å ha antioksidantegenskaper. Anis kan være et sunt valg for folk som ønsker å øke inntaket av fiber og protein, og det kan også hjelpe til med fordøyelsen.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået