Kalorier i Fasan

FasanKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt13024.93.30
i 10 gram produkt132.50.30
i 25 gram produkt32.56.20.80
i 50 gram produkt6512.51.70
i 250 gram produkt32562.38.30
i 1 kilo produkt1300249330
Fasan er en fugl som er spesielt populær blant jegere på grunn av dens flotte fjærdrakt og smakfulle kjøtt. Denne fuglen, som også kalles fasanfugl, hører til i fasanfamilien og lever naturlig i deler av Asia og Europa.

Fasanen har en unik og delikat smak som gjør den til en favoritt blant mange. Kjøttet er mørkt og saftig, og har en fin struktur. I tillegg er fasanen en sunn kilde til næringsstoffer da det har et høyt proteininnhold og inneholder lite fett og karbohydrater.

Fasan kan tilberedes på mange forskjellige måter og passer godt til både hverdag og fest. Den kan grilles, stekes eller kokes og egner seg til å spises alene eller sammen med forskjellig tilbehør. Fasan er også en populær ingrediens i flere kjente retter som for eksempel coq au vin.

Hvis du vil ha en eksotisk og smaksrik opplevelse så er fasan et godt valg. Prøv det i dag og oppdag hvorfor dette er en av de beste og mest populære fuglene for matlaging.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået