Kalorier i Tunfisk

TunfiskKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt14524.14.70
i 10 gram produkt14.52.40.50
i 25 gram produkt36.361.20
i 50 gram produkt72.512.12.40
i 250 gram produkt362.560.311.80
i 1 kilo produkt1450241470
Tunfisk er en sjømat som er populær over hele verden. Den er kjent for sin gode smak og ernæringsmessige fordeler. Tunfisk er rik på proteiner og omega-3 fettsyrer. Det er også en kilde til vitamin B-12, som er viktig for å opprettholde en sunn kropp. Tunfisk kan spises rå, stekt eller hermetisert. Det er en allsidig matvare som kan brukes i alt fra sandwicher til salater og pasta. Tunfisk er også et populært valg blant idrettsutøvere og fitness-entusiaster på grunn av sin høye proteininnhold og evnen til å støtte muskelvekst og reparasjon. Med sitt lave karbohydratinnhold passer tunfisk også godt inn i en kosthold som er lav på karbohydrater. Så om du vil legge til en sunn og smakfull ingrediens til dietten din, er tunfisk et godt valg.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået