Kalorier i Bete

BeteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt381.80.19.5
i 10 gram produkt3.80.201
i 25 gram produkt9.50.502.4
i 50 gram produkt190.90.14.8
i 250 gram produkt954.50.323.8
i 1 kilo produkt38018195
"Beter" er en grønnsak som tilhører Beta vulgaris-familien. Den kan også refereres til som rødbeter, sukkerroer eller bare bete. Denne flerårige planten er kjent for sin søte og jordaktige smak, og dens næringsmessige fordeler.

Beter er naturlig rik på antioksidanter, spesielt betain og betasianin som bidrar til å beskytte kroppen mot kroniske sykdommer og kreft. Den er også lav på kalorier og høyt på kostfiber, noe som gjør den til en ideell ingrediens for vekttap og fordøyelseshelse.

En servering av bete, som er omtrent på størrelse med en tennisball, gir bare 38 kalorier. Den har også 1,8 gram protein, 0,1 gram fett og 9,5 gram karbohydrater. Beter er også en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, inkludert vitamin C, jern, magnesium og kalium.

Beter kan spises rå, kokt eller syltet. De kan også brukes som en ingrediens i salater, smoothier, supper, og andre retter. De gir en naturlig søt smak og en attraktiv farge til maten.

I tillegg til sin smak og næringsverdi, har beter også blitt brukt i alternativ medisin for ulike formål. Det har vært sagt at bete kan redusere blodtrykket, forbedre leverfunksjonen og til og med øke utholdenheten under trening.

Kort sagt, bete er en allsidig grønnsak som er både god for smaken og for helsen din. Nyt den i en rekke retter og dra nytte av dens næringsrike egenskaper.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået