Kalorier i Litchi

LitchiKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt730.20.217.5
i 10 gram produkt7.3001.8
i 25 gram produkt18.30.10.14.4
i 50 gram produkt36.50.10.18.8
i 250 gram produkt182.50.50.543.8
i 1 kilo produkt73022175
Litchi – en karakteristisk frukt med en spesiell og delikat smak

Litchi, også kjent som «kinesisk plomme», er en karakteristisk frukt som ofte brukes i asiatisk matlagning. Den er liten, rund og har en rødlig eller rosa farge på utsiden, mens den er myk og saftig på innsiden. Frukten har en spesiell og delikat smak som beskrives som både søt og syrlig.

Litchi stammer opprinnelig fra Kina, men dyrkes nå i flere land rundt om i verden. Den regnes for å være en næringsrik frukt med en rekke helsefordeler. Frukten er naturlig rik på fiber, vitamin C og antioksidanter. Den inneholder også en rekke mineraler, inkludert kalium, kalsium og magnesium.

Litchi brukes ofte i ulike desserter og kaker, og den kan også spises som den er. Frukten er også populær i ulike drikker, som smoothies og juice. Litchi kan også brukes i eksotiske og asiatiske retter, og den kan for eksempel være en spennende ingrediens i en wokrett eller salat.

Litchi er en frukt som er enkel å skrelle og spise, og den passer godt i en sunn og variert kosthold. Med sin karakteristiske smak og næringsrike innhold, kan litchi være en spennende og velsmakende tillegg til ulike måltider og oppskrifter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået