Kalorier i Persille

PersilleKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt424.50.58.8
i 10 gram produkt4.20.50.10.9
i 25 gram produkt10.51.10.12.2
i 50 gram produkt212.30.34.4
i 250 gram produkt10511.31.322
i 1 kilo produkt42045588
Persille er en aromatisk og krydret urt som ofte brukes som smakstilsetning i matlagingsoppskrifter, eller som en garnityr for å gi en ekstra touch av friskhet. Den er også kjent som bladpersille, og kommer fra den samme plantefamilien som selleri, gulrøtter og persillerot. Persille er en veldig næringsrik grønn plante som inneholder en rekke essensielle vitaminer og mineraler.

I tillegg til å være en kilde til vitamin C, A og K, inneholder persille også folat, jern og kalsium. Den har også svært lavt kaloriinnhold, noe som gjør den til en sunn og næringsrik ingrediens å inkludere i en balansert diett. Persille er også kjent for å ha antiinflammatoriske egenskaper og kan bidra til å styrke immunforsvaret.

Persille er tilgjengelig året rundt og kan kjøpes fersk eller tørket. Frisk persille har en lysgrønn farge og en kraftig smak og aroma som kan variere avhengig av variasjonen. De vanligste variantene er krøllete persille og italiensk persille.

I matlaging kan persille brukes i en rekke retter, inkludert supper, sauser, salater og gryteretter. Det kan også brukes til å lage pesto eller kryddersmør. Frisk persille kan legges til retter mot slutten av matlagingen for å bevare smaken og aromaen. Tørket persille er mer praktisk å bruke og kan legges til retter tidligere i matlagingen.

Persille er ikke bare en dekorativ urt, men også en sunn ingrediens som gir smak og aroma til mange retter. Med sitt brede spekter av helsefordeler og allsidige bruksområder, bør persille definitivt være en integrert del av en sunn og næringsrik kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået