Kalorier i Brunost

BrunostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4511127.440.1
i 10 gram produkt45.11.12.74
i 25 gram produkt112.82.86.910
i 50 gram produkt225.55.513.720.1
i 250 gram produkt1127.527.568.5100.3
i 1 kilo produkt4510110274401
Brunost er en tradisjonell norsk ost med en unik myk konsistens og en søt nøtteaktig smak. Den er laget av en blanding av geit- og kumelk, som er kokt ned til en klebrig karamellignende konsistens. Brunost er en populær ingrediens i norske retter, og den kan brukes til alt fra brødskiver til desserter.

Den har et høyt kaloriinnhold, med 451 kalorier per 100 gram, og er også rik på fett og karbohydrater. Brunost er imidlertid også en god kilde til protein.

Brunost har en lang historie i norsk matlaging og kultur. Selv om den kan være en uvanlig smak for mange, er brunost en del av nasjonal identitet og stolthet i Norge.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået