Kalorier i Cashewnøtter

CashewnøtterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt57018.347.127.8
i 10 gram produkt571.84.72.8
i 25 gram produkt142.54.611.87
i 50 gram produkt2859.223.613.9
i 250 gram produkt142545.8117.869.5
i 1 kilo produkt5700183471278
Cashewnøtter, eller cashewnøtter som de kalles på norsk, er en delikat nøtt som hovedsakelig dyrkes i de varme klimaene i Brasil, India og Afrika. Disse nøttene er kjent for å ha en mild smak og en kremaktig konsistens, og er en populær ingrediens i mange matretter og oppskrifter.

Cashewnøtter er en næringsrik matvare som inneholder en rekke viktige næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere optimalt. Disse nøttene er rike på proteiner, sunt fett, karbohydrater og fiber, og inneholder også en rekke vitaminer og mineraler som er avgjørende for god helse.

En servering av cashewnøtter inneholder vanligvis omtrent 570 kalorier, 18.3 gram protein, 47.1 gram fett og 27.8 gram karbohydrater. Disse næringsstoffene gjør cashewnøtter til en sunn matvare som kan gi kroppen riktig mengde energi og næringsstoffer forå holde seg i god form.

Cashewnøtter er også en flott kilde til antioksidanter, som kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler og redusere risikoen for visse sykdommer og plager. Når cashewnøtter kombineres med en sunn og balansert diett, kan de bidra til å forbedre hjertehelsen, senke kolesterolnivåene, fremme vekttap og mer.

Alt i alt er cashewnøtter en fantastisk matvare som alle bør inkludere i dietten sin. Enten de spises rå, ristet eller brukes som ingrediens i matlaging eller baking, har disse nøttene mye å tilby når det gjelder smak, næringsstoffer og helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået