Kalorier i Champinjong

ChampinjongKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt212.10.42.1
i 10 gram produkt2.10.200.2
i 25 gram produkt5.30.50.10.5
i 50 gram produkt10.51.10.21.1
i 250 gram produkt52.55.315.3
i 1 kilo produkt21021421
"Ferske og sunne champignon sopp er en fantastisk tillegg til enhver diett. Disse små soppene er rike på proteiner og har kun noen få kalorier, noe som gjør dem til en ideell mat til å holde på energinivået uten å føle seg tung. Champignon er også en utmerket kilde til mineraler som kalsium, jern og fosfor, som styrker skjelettet og musklene. Med en mild smak og en fast tekstur, er disse soppene perfekt til sauser, supper og salater. Legg til champignon i dine favoritt retter for å gi dem en sunn og smakfull vri. Prøv champignon i dag og nyt godt av dens fantastiske helsefordeler!"
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået