Kalorier i Glukose

GlukoseKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3890099.9
i 10 gram produkt38.90010
i 25 gram produkt97.30025
i 50 gram produkt194.50050
i 250 gram produkt972.500249.8
i 1 kilo produkt389000999
Glukose, eller druesukker som det også kan kalles, er en enkel karbohydrat som finnes naturlig i frukt og honning. Glukose er den viktigste kilden til energi for cellene våre, og er derfor et viktig næringsstoff for kroppen.

Når vi spiser mat som inneholder karbohydrater, vil kroppen bryte ned disse til glukose som kan transporteres rundt i kroppen vår via blodet. Glukose er nødvendig for at cellene i kroppen skal kunne fungere optimalt, og spesielt organer som hjernen og musklene er avhengige av en stabil tilførsel av glukose.

Glukose blir ofte brukt i matindustrien som et søtningsmiddel, og det kan finnes i alt fra brus og kjeks til suppeposer og sauser. I tillegg brukes det også som et tilsetningsstoff for å forbedre tekstur og holdbarhet i enkelte matvarer.

Det er viktig å ha et bevisst forhold til inntaket av glukose og andre karbohydrater, da overskudd av disse kan føre til overvekt og andre helseproblemer. Det er derfor lurt å velge matvarer med lavt innhold av tilsatt sukker, og heller få i seg karbohydratene gjennom frukt, grønnsaker og andre sunne matvarer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået