Kalorier i Eggeplomme

EggeplommeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt35916.4330.2
i 10 gram produkt35.91.63.30
i 25 gram produkt89.84.18.30.1
i 50 gram produkt179.58.216.50.1
i 250 gram produkt897.54182.50.5
i 1 kilo produkt35901643302
Eggeplomme er en av de mest næringsrike delene av et egg. Det er den gule delen som sitter inne i den hvite. Eggeplommen er full av næringsstoffer som protein, fett og vitaminer. Den er også en god kilde til mineraler som jern og kalsium.
Eggeplommen brukes vanligvis i oppskrifter for å gi tekstur og smak til forskjellige matretter som eggerøre, majones, kaker og mer.
En enkelt eggeplomme inneholder 359 kalorier, 16,4 gram protein, 33 gram fett og 0,2 gram karbohydrater. Dette gjør at den er en god kilde til energi og næringsstoffer, men det er viktig å spise den med måte for å unngå å overskride anbefalt daglig inntak.
Eggeplommen er også rik på kolesterol. Én eggeplomme inneholder omtrent 185 milligram kolesterol, noe som kan bekymre noen i forhold til hjertehelse. Men det er bevist at moderate mengder kolesterol ikke trenger å være skadelig for kroppen. Det er imidlertid viktig å diskutere inntaket av eggeplommer med en profesjonell helsepersonell hvis man har høyt kolesterolnivå eller andre helseproblemer.
Alt i alt er eggeplomme en næringsrik og allsidig ingrediens som kan brukes til å forbedre textur og smak i en rekke matretter. Bare sørg for å spise den med måte og som en del av en variert og balansert diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået