Kalorier i Fiken

FikenKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2923.61.278
i 10 gram produkt29.20.40.17.8
i 25 gram produkt730.90.319.5
i 50 gram produkt1461.80.639
i 250 gram produkt73093195
i 1 kilo produkt29203612780
Fiken er en fantastisk frukt som er rik på smak og næring. Den kommer opprinnelig fra Midtøsten, men har blitt populær over hele verden på grunn av sin unike søte smak og sunne egenskaper.
En av de største fordelene med fiken er at den er rik på fiber som gjør at man føler seg mett og gir stabilt blodsukker. Samtidig inneholder den ikke mye kalorier, så det er et flott alternativ for de som ønsker å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn livsstil.
I tillegg til fiber, er fiken også en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, inkludert vitamin K, kalium og kalsium. Dette gjør det gunstig for beinhelse, hjertehelse og blodtrykksregulering.
Fiken kan spises rå som en sunn og søt snack, eller den kan brukes som ingrediens i ulike oppskrifter, som smoothies, salater, desserter eller bakverk.
En annen fordel med fiken er at den er veldig holdbar og kan lagres i lengre perioder uten å miste sin ernæringsmessige verdi.
Så om du vil ha en sunn og deilig fruktopplevelse, kan du trygt velge fiken - en frukt som gir deg mye næring og smak!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået