Kalorier i Pollock

PollockKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt7316.60.60
i 10 gram produkt7.31.70.10
i 25 gram produkt18.34.20.20
i 50 gram produkt36.58.30.30
i 250 gram produkt182.541.51.50
i 1 kilo produkt73016660
Pollock, også kjent som lyr, er en smakfull og næringsrik fisk som er vanlig langs kysten av Nord-Atlanteren og Stillehavet. Denne fisken er en populær kilde til protein, omega-3 fettsyrer og andre næringsstoffer som er viktige for en sunn og balansert diett.

Pollock er en slank fisk med en lett tekstur og mild smak som gjør den til en favoritt i mange retter. Fisken har en lav fettprosent, men er likevel rik på næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og fosfor.

Fisken kan tilberedes på mange forskjellige måter, og er en vanlig ingrediens i supper, eintopf og gryteretter. Pollock kan også grilles, bakes eller stekes og serveres med ulike sauser og krydder for å gi en variert smaksopplevelse.

De som ønsker å inkludere pollock i kostholdet sitt, kan nyte denne fisken som en del av en sunn og balansert diett. Som med alle matvarer er det viktig å spise pollock i moderate mengder for å sikre en god ernæringsmessig balanse.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået