Kalorier i Grønne Erter

Grønne erterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt766.70.417
i 10 gram produkt7.60.701.7
i 25 gram produkt191.70.14.3
i 50 gram produkt383.40.28.5
i 250 gram produkt19016.8142.5
i 1 kilo produkt760674170
Grønne erter, også kjent som grønne bønner, er en utmerket kilde til næringsstoffer. Disse små grønne fruktene er rike på protein, fiber og karbohydrater, og er lav i fett. Grønne erter er også en god kilde til vitaminer og mineraler som vitamin A, C og K, jern og folat.

Grønne erter er en allsidig matvare som kan brukes i mange forskjellige retter. De kan spises som en side tallerken, eller brukes som en av ingrediensene i supper, salater og gryteretter. De kan også være en del av en smakfull snack eller forrett rett.

For de som ønsker å spise sunt og opprettholde en balansert diett, er grønne erter et flott alternativ. De er lavt i kalorier, men høyt i næringsverdi, noe som betyr at de vil gi deg energi og næring uten å øke ditt kaloriinntak. Grønne erter er også en utmerket kilde til fiber, som spiller en viktig rolle i fordøyelsen og kan bidra til å kontrollere appetitten.

Grønne erter kan kjøpes ferske eller frosne i de fleste matbutikker og kan være tilberedt på mange forskjellige måter. De kan dampes, kokes eller stekes og kan være smaksatt med en rekke forskjellige krydder og sauser.

Så hvis du ønsker å legge til litt sunnhet til kostholdet ditt, bør du definitivt vurdere å legge grønne erter til handlelisten din. De er en næringsrik og allsidig matvare som kan gi deg en rekke helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået