Kalorier i Halvah

HalvahKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt47313.122.560.3
i 10 gram produkt47.31.32.36
i 25 gram produkt118.33.35.615.1
i 50 gram produkt236.56.611.330.2
i 250 gram produkt1182.532.856.3150.8
i 1 kilo produkt4730131225603
Halvah er en type søt godbit laget av sesamfrø. Den kan være myk eller hard, og er vanligvis spist som en dessert eller som en mellommåltid. Den er kjent for sin karakteristiske smak og tekstur, som påminner mange om peanøttsmør.

Mens halvah er en populær matvare i Midtøsten og noen deler av Asia, har den også funnet veien til andre deler av verden. I Norge har halvah blitt en vanlig del av dagligvarehandelen, og kan finnes i mange supermarkeder og spesialbutikker.

Denne søte godbiten har et høyt kaloriinnhold, og kan være rik på fett og karbohydrater. Hvis du prøver å unngå sukker eller er på en diett med lavt kaloriinnhold, kan det hende at halvah ikke passer for deg. Men for de som nyter søte godbiter, kan halvah være en deilig og mettende godbit som tilfredsstiller søtsuget.

Hvis du ikke har prøvd halvah før, bør du gi det en sjanse! Det kan være en spennende og smakfullt alternativ til klassiske desserter, og det kan gi deg en smak av Midtøstens kjøkken.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået