Kalorier i Honning

HonningKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3340.3082
i 10 gram produkt33.4008.2
i 25 gram produkt83.50.1020.5
i 50 gram produkt1670.2041
i 250 gram produkt8350.80205
i 1 kilo produkt334030820
"Honning" er en honningbasert søtstoff som brukes i mange desserter og bakverk. Den er kjent for sin rike og søte smak, og den kan brukes som alternativ til sukker i mange oppskrifter. Honning er også en god kilde til karbohydrater, og den inneholder også spor av protein og fett. Honning er en naturlig kilde til energi og kan gi kroppen den nødvendige drivstoffen den trenger for å fungere godt gjennom dagen. Som en av de mest populære ingrediensene i mange oppskrifter, er honning et allsidig og helsebringende alternativ til sukker."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået