Kalorier i Maismel

MaismelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3489.61.380
i 10 gram produkt34.810.18
i 25 gram produkt872.40.320
i 50 gram produkt1744.80.740
i 250 gram produkt870243.3200
i 1 kilo produkt34809613800
Maismel er et allsidig mel laget av mais. Mais er en av de mest brukte og kjente kornsortene i gastronomien over hele verden. Maismel er laget av tørket mais, som er malt til en fin konsistens. Det er en viktig ingrediens i mange forskjellige retter og desserter, inkludert brød, muffins, søte paier og pannekaker.

Maismel er rik på karbohydrater og fiber, men har også litt protein og fett. Det er et glutenfritt mel, og derfor godt egnet for personer med glutenintoleranse eller cøliaki. I tillegg har maismel en lav glykemisk indeks, noe som betyr at det gir en jevn og langsommere økning i blodsukkernivået.

Maismel gir maten ekstra smak og tekstur. Det kan brukes som et alternativ til hvetemel i mange oppskrifter, og gir dermed også en sunnere variant. I tillegg gir det forskjellige fordeler utover det kulinariske, inkludert lavere risiko for hjertesykdom og bedre fordøyelse.

Oppsummert er maismel en allsidig og sunn ingrediens som bør være en del av ethvert kjøkken. Det er rikt på karbohydrater og fiber, sunt og godt egnet for personer med glutenintoleranse. Maismel gir maten ekstra smak og tekstur samtidig som det gir forskjellige helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået