Kalorier i Kaffe

KaffeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt20.200.3
i 10 gram produkt0.2000
i 25 gram produkt0.50.100.1
i 50 gram produkt10.100.2
i 250 gram produkt50.500.8
i 1 kilo produkt20203
Kaffe er en populær drikke i hele Norge. Det er kjent over hele verden for sin smak og aroma. Kaffen er laget fra kaffebønner som er brent til en mørk farge. Smaken av kaffe kan være bitter eller søt avhengig av type og måten det er tilberedt på.

Kaffe har en rekke helsefordeler. Den inneholder antioksidanter som kan beskytte cellene mot skader. Kaffe har også vist seg å forbedre konsentrasjonsevnen og redusere risikoen for depresjon og Alzheimers sykdom.

En kopp kaffe inneholder omtrent 2 kalorier og en forsvinnende liten mengde protein og karbohydrater. Kaffe inneholder ingen fett. På grunn av det lave kaloriinnholdet, kan kaffe være en god drikk for de som ønsker å gå ned i vekt.

Kaffe kan imidlertid være skadelig hvis det drikkes i store mengder. For mye kaffe kan føre til angst, søvnproblemer eller hjerteproblemer. Det anbefales å drikke en moderat mengde kaffe daglig.

Totalt sett er kaffe en deilig og sunn drikk som kan nytes av alle som liker smaken. Med sin lave kaloriinnhold og antioksidante egenskaper, kan kaffe også bidra til å forbedre helsen og velvære.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået