Kalorier i Marmelade

MarmeladeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt2710.50.268.9
i 10 gram produkt27.10.106.9
i 25 gram produkt67.80.10.117.2
i 50 gram produkt135.50.30.134.5
i 250 gram produkt677.51.30.5172.3
i 1 kilo produkt271052689
"Marmelade" er en søt og smakfull syltetøy laget av frukt eller bær som er kokt i sukker. Den kan nytes som pålegg på brødskiver, eller brukes til å lage søte desserter eller kaker. Kaloriinnholdet i marmelade kan variere avhengig av type frukt eller bær som brukes, men generelt er den rik på karbohydrater og har et moderat kaloriinnhold. Marmelade er også en kilde til vitaminer og mineraler, spesielt hvis laget av naturlige ingredienser. Både søt og frisk, marmelade er en perfekt måte å glede ganen på samtidig som man får et næringsrikt tillegg til kostholdet."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået