Kalorier i Kalkunbryst

KalkunbrystKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt10525.10.50
i 10 gram produkt10.52.50.10
i 25 gram produkt26.36.30.10
i 50 gram produkt52.512.60.30
i 250 gram produkt262.562.81.30
i 1 kilo produkt105025150
Kalkunbryst er en av de sunneste matvarene du kan spise, med en lav fettprosent og en høy proteinverdi. Det er brystkjøttet fra kalkunen, som er saftig og smakfullt. Kalkunbryst er en utmerket kilde til vitamin B-6 og niacin, som er viktig for energiproduksjon i kroppen. Det er også en god kilde til fosfor, som er avgjørende for sterkere bein. Kalkunbryst er en av de mest allsidige matvarene som finnes. Det kan grilles, bakes, stekes eller kokes. Det er perfekt for enhver anledning, fra familiemiddager til feriegaver. Prøv det i salater, wraps, sandwicher eller rett og slett som en sunn proteinrik snack. Med sitt lave kaloriinnhold og høye proteininnhold, er kalkunbryst en ideell matvare for de som ønsker å bli sunnere eller holde seg i form.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået