Kalorier i Gås

GåsKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt34514.730.20
i 10 gram produkt34.51.530
i 25 gram produkt86.33.77.60
i 50 gram produkt172.57.415.10
i 250 gram produkt862.536.875.50
i 1 kilo produkt34501473020
Gås er en type fugl som er kjent for sitt velsmakende kjøtt. Det er en delikatesse som er populær i mange land, inkludert Norge. Gås kjøtt er høyt i protein og fett, og kan hjelpe til med å opprettholde en balansert diett. I tillegg er det også en god kilde til jern, sink og vitamin B12. Gås kjøtt kan tilberedes på ulike måter, inkludert steking, grilling eller koking. Det kan også brukes som et alternativ til kylling eller kalkun i ulike oppskrifter. Gås er en allsidig matvare som kan passe til både hverdagslige og festlige anledninger. Når det gjelder kaloriinnholdet, inneholder en servering av gås omtrent 345 kalorier per 100 gram, noe som gjør det til en relativt kaloririk matvare. Likevel kan dette være en del av en balansert diett dersom det spises med måte. Totalt sett er gås en spennende og smakfull matvare som kan legge til variasjon til ethvert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået