Kalorier i Kalkunkjøtt

KalkunkjøttKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt115222.90
i 10 gram produkt11.52.20.30
i 25 gram produkt28.85.50.70
i 50 gram produkt57.5111.50
i 250 gram produkt287.5557.30
i 1 kilo produkt1150220290
Kalkunkjøtt er en av de sunneste kjøttypene som finnes på markedet og er også svært næringsrikt. Dette kjøttet er rikt på proteiner og har lavt fettinnhold med en veldig lav mengde karbohydrater. Kalkunkjøtt er et perfekt valg for alle som ønsker å ha et sunt og balansert kosthold.

En av de største fordelene med kalkunkjøtt er at det er en god kilde til protein. Proteinene som finnes i kalkunkjøtt er essensielle for å bygge og vedlikeholde muskler og vev i kroppen. Det er også viktig for å opprettholde et sunt immunsystem og opprettholde en god fysisk helse.

En annen fordel med kalkunkjøtt er det lave fettinnholdet. Dette gjør kalkunkjøttet til et godt alternativ for de som ønsker å redusere inntaket av mettet fett og holde vekten under kontroll. I tillegg er kalkunkjøtt også rik på mineraler og vitaminer, som jern, sink, B-vitaminer og folat.

Kalkunkjøtt er også svært allsidig og kan brukes i en rekke forskjellige retter. Det kan grilles, stekes, kokes eller dampes og passer til alt fra salater til gryteretter. Det kan også brukes som erstatning for annet kjøtt i mange oppskrifter.

Kort sagt, Kalkunkjøtt er en sunn, næringsrik og allsidig matvare som bør være en del av enhver sunn og balansert diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået