Kalorier i Karpe

KarpeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt110184.20
i 10 gram produkt111.80.40
i 25 gram produkt27.54.51.10
i 50 gram produkt5592.10
i 250 gram produkt2754510.50
i 1 kilo produkt1100180420
Karpe er en populær fisk i Norge, kjent for sin milde og delikate smak. Den er en av de vanligste artene som fanges i ferskvann og er en kilde til sunn og næringsrik mat. Karpe er en næringsrik kilde til protein, essensielle fettsyrer og vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å holde seg frisk og sterk. En porsjon karpe inneholder 110 kalorier, 4.2 gram fett og 18 gram protein, samt 0 gram karbohydrater. Denne fisken er også lav på mettet fett og høyt på umettede fettsyrer, som er viktig for hjertets helse. Karpe er en allsidig fisk som kan tilberedes på forskjellige måter, for eksempel stekt, bakt eller grillet. Den går godt sammen med forskjellige smaker og tilbehør, inkludert sitrusfrukter, urter og krydder. Legg til dette at karpe er en bærekraftig fiskeart og en sunn kilde til mat, og den blir en ideell ingrediens i ethvert kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået