Kalorier i Safran

SafranKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt31311.5666.2
i 10 gram produkt31.31.20.66.6
i 25 gram produkt78.32.91.516.6
i 50 gram produkt156.55.8333.1
i 250 gram produkt782.528.815165.5
i 1 kilo produkt313011560662
Safran er en eksklusiv krydder laget av tørkede stigma fra safrankrokus (Crocus sativus). Det er kjent for sin intense, gyllen oransje farge og karakteristiske smak. Safrankrokus er en plante som trives i varme, tørre klima og er vanligvis dyrket i Iran, Spania, India, Kina og noen deler av Midtøsten. I mange kulturer har safran blitt brukt i århundrer både som et krydder og et medisin.

Safran er en kilde til mange næringsstoffer og har en relativt høy kaloriverdi, med 313 kalorier per 100 gram. Det inneholder også en betydelig mengde protein og stivelse, samt litt fett. Safran er også rik på antioksidanter som krocin, safranal og crocetin som kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige oksidative prosesser.

Safran kan brukes i ulike matretter, inkludert risotto, bouillabaisse, safranris og kaker. Det gir også en karakteristisk smak til te, kaffe og likører. Safran brukes også i tradisjonell medisin for å redusere betennelse, forbedre humøret og lindre symptomer på menstruasjonssmerter og astma.

Selv om safran er en av de dyreste krydderne i verden, brukes det ofte i små mengder, og selv en liten mengde kan gi mye smak og farge til en rett. På grunn av den intense smaken og aromaen kan safran gi retter en unik og eksotisk smak.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået