Kalorier i Knollselleri

KnollselleriKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt291.80.34.6
i 10 gram produkt2.90.200.5
i 25 gram produkt7.30.50.11.2
i 50 gram produkt14.50.90.22.3
i 250 gram produkt72.54.50.811.5
i 1 kilo produkt29018346
Knollselleri er en rotgrønnsak som er kjent for sin særegne smak og konsistens. Den har et høyt innhold av fiber og inneholder få kalorier, noe som gjør den til et sunt alternativ i kosten. Knollselleri er rik på vitaminer og mineraler, spesielt vitamin K og kalium, som bidrar til å regulerer blodtrykket og styrke skjelettet. Den er også en god kilde til antioksidanter, som beskytter mot skadelige frie radikaler i kroppen. Når det kommer til matlaging, kan knollselleri brukes på mange måter, inkludert i supper, stuing, råkost og som en erstatning for poteter i puré eller mos. Den har en nøtteaktig smak og kan gi en ekstra dimensjon til retter når den brukes som ingrediens. Knollselleri er en allsidig rotgrønnsak som bør vurderes når man ønsker å lage sunn og smakfull mat.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået