Kalorier i Krabber

KrabberKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8517.61.30.5
i 10 gram produkt8.51.80.10.1
i 25 gram produkt21.34.40.30.1
i 50 gram produkt42.58.80.70.3
i 250 gram produkt212.5443.31.3
i 1 kilo produkt850176135
Krabber, også kjent som krabbe på norsk, er en sjømatfavoritt i Norge og andre deler av verden. De har en mild og søt smak som gjør dem til en ettertraktet ingrediens i mange oppskrifter. Det er også en kilde til protein og andre viktige næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere optimalt.

Krabber er en type krepsdyr som lever i vann, og de kan ha en rekke forskjellige farger og størrelser, avhengig av arten og hvor de befinner seg. De fleste krabber som spises i Norge, er av arten kongekrabbe. Disse er vanligvis store og har små klør i forhold til kroppen.

En av de beste tingene med krabber, er deres næringsinnhold. De er veldig høy i protein, som er viktig for muskelvekst og reparasjon av kroppen. De er også en kilde til sunne fettstoffer, som hjelper til med å støtte hjertehelsen og hjernen. Videre har de en liten mengde karbohydrater, noe som gjør dem til et flott valg for de som prøver å spise et lavt karbohydrat diett.

Når vi snakker om næring, er det viktig å merke seg at krabber som spises i Norge, ofte er høy i naturlige mineraler. De har for eksempel høye nivåer av jod, som er viktig for skjoldbruskkjertelfunksjonen, samt vitamin B12, som er viktig for røde blodlegemer og nervesystemet.

Så hva kan du gjøre med krabber? Det er mange alternativer. De kan serveres kald med en deilig dip eller som en komponent i en salat. Du kan også steke eller grille krabbeklørne, med smør og hvitløk for å få en nydelig smak. Uansett hvordan du tilbereder dem, vil krabber være en velsmakende og næringsrik del av kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået