Kalorier i Mandarin

MandarinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt430.70.310.9
i 10 gram produkt4.30.101.1
i 25 gram produkt10.80.20.12.7
i 50 gram produkt21.50.40.25.5
i 250 gram produkt107.51.80.827.3
i 1 kilo produkt43073109
Mandariner er en deilig frukt som er en utmerket kilde til fiber, vitaminer og mineraler. Denne lille frukten er en del av sitrusfamilien og er kjent for sin søte smak og saftig tekstur. Med en kalorimengde på bare 43 kalorier per frukt er mandariner en sunn og næringsrik snacks.

I tillegg til å være en kilde til fiber, er mandariner også rike på næringsstoffer som vitamin C, vitamin A og folat. Disse vitaminene spiller viktige roller i kroppen vår og kan hjelpe oss med alt fra å redusere betennelse til å beskytte mot hjertesykdom.

Mandariner er også en god kilde til antioksidanter. Disse kraftfulle forbindelsene kan bidra til å beskytte cellene våre mot skadelige frie radikaler og redusere risikoen for visse sykdommer.

I tillegg til å være sunn, er mandariner også en enkel og deilig tillegg til kostholdet ditt. De kan spises som en sunn snacks eller brukes som en ingrediens i alt fra smoothies til salater. Så neste gang du er på jakt etter en sunn og næringsrik snacks, vurder å plukke opp noen mandariner!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået