Kalorier i Sardin

SardinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt16820.69.60
i 10 gram produkt16.82.110
i 25 gram produkt425.22.40
i 50 gram produkt8410.34.80
i 250 gram produkt42051.5240
i 1 kilo produkt1680206960
"Sardin" er en fisk som er kjent for sin karakteristiske smak og ernæringsmessige verdi. Denne fiskearten er rik på proteiner og omega-3-fettsyrer, som begge er viktige for en sunn og balansert diett. I tillegg til å være en utmerket kilde til disse næringsstoffene, inneholder også sardin kun en minimal mengde karbohydrater, noe som gjør den til et populært valg blant de som ønsker å kontrollere sitt inntak av sukker og andre former for karbohydrater. Samtidig er sardin et lavkalori-alternativ, noe som gjør den til en god valg for de som ønsker å gå ned i vekt eller vedlikeholde en sunn kroppsvekt.

Sardin tilberedes og serveres på mange forskjellige måter over hele verden. Den kan spises rett ut av boksen eller brukes som ingrediens i mange ulike retter. Sardin er ofte en favoritt blant sjømat-elskere på grunn av sin deilige smak og den allsidighet i matlagingen. Uansett hvordan du velger å tilberede den, er sardin en sunn og velsmakende kilde til viktige næringsstoffer som proteiner og omega-3-fettsyrer."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået