Kalorier i Stikkelsbær

StikkelsbærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt400.70.312.1
i 10 gram produkt40.101.2
i 25 gram produkt100.20.13
i 50 gram produkt200.40.26.1
i 250 gram produkt1001.80.830.3
i 1 kilo produkt40073121
Stikkelsbær, eller stikkelsbær, er en universell frukt som er godt kjent for sin distinkte, smaksrike smak og saftige tekstur. Opprinnelig fra den nordlige halvkule, i dag er denne frukten utbredt i hele verden, inkludert Norge.

Stikkelsbær kan variere i farge fra lys gult til grønt og rødt, avhengig av modenheten og variasjonen av frukten. Den er vanlig i desserter, syltetøy, saft og bakverk, men kan også brukes i matlaging av kjøtt og fisk.

Fruktens karakteristiske smak kan beskrives som både søt og sur, og dens friske aroma og saftighet gjør den til et populært valg i sommertiden. Samtidig har stikkelsbær en rekke helsefordeler takket være dens høye innhold av fiber og antioksidanter, samt vitamin C og K.

Stikkelsbær har også en rekke bruksområder i tradisjonell medisin, der blant annet bladene er brukt til å lage avkok og urtete som kan lindre alt fra neseblod og tannpine til fordøyelsesproblemer og feber.

Uansett om du bruker stikkelsbær i matlaging eller medisinsk bruk, er denne frukten en sunn og smaksrik tilføyelse til ditt daglige kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået