Kalorier i Melon, Vann

Melon, vannKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt320.60.17.1
i 10 gram produkt3.20.100.7
i 25 gram produkt80.201.8
i 50 gram produkt160.30.13.6
i 250 gram produkt801.50.317.8
i 1 kilo produkt3206171
Melon er en deilig og saftig frukt som er kjent for sin forfriskende smak og høye næringsverdi. Den har lavt kaloriinnhold og inneholder mye vann, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn vekt. Melon er rik på vitaminer og mineraler, inkludert A- og C-vitamin, kalium og jern. Den er også en kilde til kostfiber, som støtter fordøyelsen og hjelper med å opprettholde et sunt fordøyelsessystem.

Melon er tilgjengelig i mange forskjellige varianter, fra cantaloupe til honningmelon, og hver variant har sin egen unike smakprofil. Mellom det søte, saftige kjøttet og det skarpe, friske skallet, gir melonen en spennende blanding av smaker og teksturer. Den er også allsidig og kan spises alene, brukes som en ingrediens i salater eller smoothier, eller til og med grillt på grillen for en unik, karamellisert smak. Uansett hvordan du velger å nyte den, vil melon definitivt tilføre smak og næringsstoffer til kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået