Kalorier i Soyamelk

SoyamelkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt534.72.15
i 10 gram produkt5.30.50.20.5
i 25 gram produkt13.31.20.51.3
i 50 gram produkt26.52.41.12.5
i 250 gram produkt132.511.85.312.5
i 1 kilo produkt530472150
"Soyamelk" er en vegetabilsk melk laget av soyabønner. Den er en utmerket erstatning for ku-melk, spesielt for de som ønsker å unngå meieriprodukter eller er laktoseintolerante. Soyamelk er rik på protein og inneholder lite mettet fett. Den er også en god kilde til viktige næringsstoffer som kalsium, magnesium og vitamin B12. Soyamelk kan brukes på samme måte som ku-melk, for eksempel i kaffe, te, frokostblandinger eller i smoothies. Det er viktig å merke seg at soyamelk kan ha en noe annerledes smak og konsistens enn vanlig melk, og noen mennesker kan oppleve allergiske reaksjoner på soyaproteinet. Ta kontakt med en lege eller ernæringsfysiolog hvis du er usikker på om soyamelk passer for deg.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået