Kalorier i Parmesan Ost

Parmesan ostKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt45241.5320.1
i 10 gram produkt45.24.23.20
i 25 gram produkt11310.480
i 50 gram produkt22620.8160.1
i 250 gram produkt1130103.8800.3
i 1 kilo produkt45204153201
Parmesan ost er en italiensk ost laget av kumelk. Den er en hard ost med en sterk og salt smak, som ofte brukes i retter som pasta eller risotto. Parmesan ost er kjent for sin rike og krydrede smak, noe som gjør den til en populær ingrediens i mange matretter.

I tillegg til sitt deilige smak, er parmesan ost også en sunn kilde til protein og kalsium. En enkelt servering på 28 gram inneholder 10 gram protein og 305 milligram kalsium, som begge er essensielle næringsstoffer for å bygge sterke bein og muskler.

Parmesan ost er også en god kilde til vitamin A og flere B-vitaminer, inkludert vitamin B12. Dette gjør det til et flott valg for vegetarianere eller veganere som trenger å få tilstrekkelig med B-vitaminer i kostholdet deres.

Som en hard ost, kan parmesan ost være vanskelig å kutte og rive. Men når den blir tilberedt og blandet i mat, smelter den jevnt og gir retten en kremaktig, rik smak. Prøv å legge til parmesan ost til din neste pasta, risotto, eller suppe for en deilig og sunn smakstillegg.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået