Kalorier i Guava

GuavaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt360.90.712.3
i 10 gram produkt3.60.10.11.2
i 25 gram produkt90.20.23.1
i 50 gram produkt180.50.46.2
i 250 gram produkt902.31.830.8
i 1 kilo produkt36097123
Guava er en tropisk frukt som ofte finnes i Sør-Amerika og Asia. Den er liten og rund, med en farge som varierer fra lysegul til mørk grønn. Guava er kjent for sin søte smak og ferske aroma. Den er også en svært næringsrik frukt, som gir mange helsefordeler.

Guava inneholder kun 36 kalorier per 100 gram, og er dermed et sunt alternativ for de som ønsker å kontrollere vekten. Fruktens lave kaloriinnhold skyldes dens høye vanninnhold og fiberinnhold. I tillegg til å være lav i kalorier, er guava rik på vitaminer og mineraler. Den inneholder spesielt mye C-vitamin, som styrker immunforsvaret og beskytter mot forkjølelse og influensa.

Guava er også en god kilde til karotenoider og polyfenoler, som beskytter mot kreft og hjelper til med å opprettholde hjertehelsen. Frukten kan også bidra til å senke blodtrykket og regulere blodsukkernivået, takket være dens høye kaliuminnhold.

Å spise guava regelmessig kan også bidra til å forbedre fordøyelsen, takket være dens høye fiberinnhold. Frukten inneholder også enzymer som bidrar til å bryte ned proteiner, og kan derfor hjelpe til med å fordøye tungt fordøyelige matvarer.

I tillegg til å være sunn, er guava også svært allsidig. Den kan spises rå eller brukes til å lage juice, smoothies eller desserter. Frukten kan også brukes som ingrediens i salater eller som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter.

For de som leter etter en sunn og velsmakende frukt, er guava et utmerket valg. Med sin lave kaloritetthet og høye næringsinnhold, er den en perfekt snack for både voksne og barn.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået