Kalorier i Plomme

PlommeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt540.5012.9
i 10 gram produkt5.40.101.3
i 25 gram produkt13.50.103.2
i 50 gram produkt270.306.5
i 250 gram produkt1351.3032.3
i 1 kilo produkt54050129
Plomme er en deilig, liten frukt som kan være en perfekt matbit for mellom måltidene. Denne frukten har en unik smak og tekstur som gjør den til en favoritt blant mange. Plomme er en kilde til viktige næringsstoffer som kroppen trenger, som for eksempel vitamin C og fiber.

Med en gjennomsnittlig størrelse på rundt 2 centimeter i diameter, er plomme en svært liten frukt. Den kan ha forskjellig utseende, alt fra en lys til mørk farge, og har en glatt overflate. Plommen kan spises hel eller skjæres i biter og brukes som ingrediens i oppskrifter.

Plommer kan karakteriseres som søte og saftige, og smaken kan variere avhengig av sorten. På innsiden er frukten fast, men likevel myk og lett å spise. Plommer inneholder også en rekke viktige næringsstoffer, inkludert karbohydrater, fiber og vitamin C.

På grunn av sitt høye fiberinnhold, er plommer en god matvare for å opprettholde en sunn fordøyelse. Fiberet hjelper til med å redusere kolesterolnivået, og kan også bidra til å kontrollere blodsukkernivået.

Du kan nyte plommer som en sunn, lett snack gjennom hele dagen, eller bruke dem som ingrediens i din favoritt oppskrift. Uansett hvordan du velger å spise plommer, er det en næringsrik og deilig matvare som kan gi en rekke helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået