Kalorier i Skummet Melk

Skummet melkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt353.50.15
i 10 gram produkt3.50.400.5
i 25 gram produkt8.80.901.3
i 50 gram produkt17.51.80.12.5
i 250 gram produkt87.58.80.312.5
i 1 kilo produkt35035150
Skummet melk er en type melk som er mye brukt i Norge på grunn av dets lave fettinnhold. Dette gjør at det er en sunnere alternativ til andre typer melk med høyt fettinnhold. På grunn av sin lave fettinnhold, har den også mindre kalorier enn andre typer melk.

Skummet melk er produsert ved å fjerne fettet fra melken, vanligvis ved å gjøre det kaldt. Dette gjør det også mindre tung og lettere å fordøye enn andre typer melk.

I tillegg til å være en kilde til kalsium og vitamin D, er skummet melk også rik på protein. Protein er en nødvendig del av et sunt kosthold, og er spesielt viktig for å opprettholde muskelmasse.

Det høye proteininnholdet i skummet melk gjør det også til et flott valg for personer som ønsker å øke sitt proteininntak, som kan være spesielt viktig for idrettsutøvere og eldre mennesker.

Selv om skummet melk kan ha en litt annerledes smak og konsistens enn helmelk, er det fortsatt en populær ingrediens i mange oppskrifter. Det kan brukes til å lage alt fra ostesaus til smoothies til pannekaker, og kan også være en flott måte å legge til litt ekstra næringsstoffer til ditt daglige kosthold.

Alt i alt er skummet melk en sunn og næringsrik kilde til kalsium, vitamin D, proteiner og andre viktige næringsstoffer. Hvis du leter etter en måte å redusere fettinntaket ditt uten å ofre næringsstoffer, kan skummet melk være et flott alternativ for deg.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået