Kalorier i Squash

SquashKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt360.80.29.1
i 10 gram produkt3.60.100.9
i 25 gram produkt90.20.12.3
i 50 gram produkt180.40.14.6
i 250 gram produkt9020.522.8
i 1 kilo produkt3608291
Squash er en allsidig grønnsak som er kjent for sin milde smak og ernæringsmessige fordeler. Den er rik på fiber, vitaminer og mineraler, og er en lavkalori kildetil mange viktige næringsstoffer.

Squash kommer i mange varianter, inkludert zucchini, gresskar og squashblomster. Alle variantene har en lignende smak og næringsprofil, men forskjellige farger og størrelser. Squash kan spises rå, stekt, bakt eller grillet, og den kan brukes i alt fra salater og supper til sautéer og gryteretter.

En av de største ernæringsmessige fordelene med squash er dens høye fiberinnhold. Fiber hjelper til med å regulere fordøyelsen, fremmer tarmhelsen og kan bidra til å senke kolesterolet. Squash er også en god kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret og beskytter cellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Videre gir squash essensielle mineraler som kalium, som kan hjelpe til med å regulere blodtrykket, og magnesium, som bidrar til å opprettholde sunne bein.

En av de største fordelene med å spise squash er imidlertid dens lave kaloriinnhold. En kopp rå squash inneholder bare rundt 18 kalorier, noe som gjør den til et flott valg for de som ønsker å opprettholde et sunt vekt eller redusere kaloriinntaket. I tillegg til å være lav i kalorier, er squash også veldig mettende på grunn av sitt høye fiberinnhold, så det kan hjelpe deg å føle deg full lenger.

Squash er en allsidig og næringsrik grønnsak som fortjener en fast plass i kostholdet ditt. Prøv å legge til squash i en rekke retter for å nyte dens smak og helsefordeler. Fra grillet squash til sautéerte squashnudler, er det mange måter å nyte denne deilige grønnsaken på.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået