Kalorier i Stangselleri

StangselleriKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt100.80.21.1
i 10 gram produkt10.100.1
i 25 gram produkt2.50.20.10.3
i 50 gram produkt50.40.10.6
i 250 gram produkt2520.52.8
i 1 kilo produkt1008211
Stangselleri, eller selleristenger på norsk, er en grønnsak med en mild og frisk smak. Den er en del av slekten Celery og er kjent for å være en næringsrik matvare. Selleristenger er veldig lave på kalorier og kan være et sunt alternativ for de som ønsker å gå ned i vekt. De er også svært rike på fiber, noe som bidrar til en sunn fordøyelse.

I tillegg til å inneholde fiber, er selleristenger også rike på essensielle næringsstoffer som vitamin C, vitamin K, folsyre, kalium og kalsium. Kalium er spesielt viktig for å regulere blodtrykket, og kalsium er nødvendig for å bygge og opprettholde sterke bein.

En annen fordel med selleristenger er at de enkelt kan kombineres med andre ingredienser i næringsrike retter. De kan brukes rå i salater eller dips, og de er også flotte å steke, bake eller grille. I tillegg kan du bruke dem i supper og sauser for å legge til smak og næringsstoffer.

I tillegg til dens ernæringsmessige fordeler, er selleristenger også kjent for sin betennelsesdempende og kolesterol-senkende egenskaper, noe som gjør dem til en verdifull matvare for å opprettholde god helse.

Kort sagt, selleristenger er en deilig og næringsrik grønnsak som kan gi en rekke helsefordeler når de inngår i et sunt og balansert kosthold. Så hvorfor ikke legge dem til på handlelisten neste gang du er på matbutikken?
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået